6 over 60 - (SFI) Familiemens Marinda Bontan

In 2024 bestaat Scheer & Foppen Installatietechniek 60 jaar. Dat is een mijlpaal om bij stil te staan. In het kader van dit 60-jarig bestaan blikken we met een aantal collega’s terug op hun - soms behoorlijk lange – carrière bij ons mooie bedrijf. We stelden ze 6 vragen over 60 jaar SFI, 6 over 60. Wat hebben ze meegemaakt, wat hebben ze geleerd, wat is hen bijgebleven en waar zijn ze trots op? In 6 over 60 lees je de antwoorden op deze vragen. Deze keer: Marinda Bontan, al 17 jaar één van de drijvende krachten op de administratie. 

Afbeelding Marinda Bontan Scheer en Foppen Installatietechniek

Marinda is in 2007 bij SFI gestart op de afdeling administratie waar zij eerst de crediteurenadministratie deed. Nu houdt ze zich vooral bezig met projectadministratie. “Dat biedt me veel variatie en uitdaging”, aldus Marinda die nu tijdens schooltijden werkt, zo kan ze haar werk en haar privéleven met kinderen goed combineren. Marinda is met de organisatie meegegroeid en heeft het met haar collega’s erg naar haar zin. Toen ze nog 40 uur werkte, heeft ze ook in de organisatie gezeten van de personeelsvereniging.

Kan je je eerste werkdag bij SFI nog herinneren?

“Ja, dat weet ik nog als de dag van gisteren. Dat was de dag dat ik mijn man heb ontmoet’, lacht Marinda. “Ferry was bedrijfsleider bij een onderdeel dat ‘Bouw en Onderhoud’ heette. Daar deed ik ook de administratie voor. Toen dat onderdeel ophield te bestaan is Ferry iets anders gaan doen, maar de oudgedienden in de organisatie kennen hem nog wel, dat is erg leuk.

Op die eerste dag werd ik ontvangen door Wilco Klomps, hoofd van de afdeling. Wilco heeft me ook aangenomen. Ik was net klaar met mijn studie en wilde aan de slag, maar dat was nog best lastig omdat veel werkgevers alleen mensen met werkervaring wilden aannemen. SFI heeft me dus wel de kans geboden. Mijn ‘oude plekje’ zie ik ook nog zo voor me. Dat was op een afdeling die toen ongeveer even groot was als nu, ik denk dat we met 7 waren.”

Wat is de meest opvallende verandering bij SFI geweest sinds je in dienst bent getreden?

“Een grote verandering was natuurlijk de verhuizing van ons oude pand naar het mooie, nieuwe pand waar we nu in werken. Daarnaast werken we met nieuwe systemen en is er heel veel geautomatiseerd, dat werkt wel anders dan voorheen. Wat ook heel fijn is, is dat we al een heel lang dezelfde directeur hebben. Dat geeft stabiliteit en rust en is prettig.”

Heb je een bijzondere herinnering aan een specifieke activiteit van SFI?

“Wat ik heel leuk vond is dat we in het verleden, dat was in de tijd dat de winkels er ook nog waren, met veel collega’s gingen volleyballen. Dan organiseerden we een volleybaltoernooi. En het was niet alleen dat toernooi, maar we huurden dan ook in de weken daarvoor een zaaltje en dan gingen we oefenen voor dat toernooi. Het lijkt me wel leuk om zoiets weer eens te doen, eén of andere competitie en dan ook tegen andere bedrijven of zo.

Oh, en we hebben ook nog veel andere leuke dingen gedaan hoor. Skiën in Bottrop en het 50-jarig jubileum in het Dolfinarium hier in Harderwijk schieten me nu zo te binnen.”

Wat is uw favoriete traditie binnen SFI (die mogelijk al tientallen jaren standhoudt)?

“Iedere zomer hebben we bij SFI een zomerbarbecue, dan gaan we op een avond lekker met z’n allen eten. Na die barbecue gaan we met een groep collega’s dan nog naar de stad om nog wat te drinken. Vroeger kwam meneer Foppen dan ook altijd nog even poolshoogte nemen. Die drukte ons dan nog even wat in handen zodat we nog een extra rondje konden doen. Meedrinken deed hij niet, hij kwam langs keek of het goed was en ging weer door.”

Op welk aspect van het werken bij SFI ben je het meest trots?

“Ik ben heel trots op het feit dat we het als team op de administratie zo leuk hebben. Dat is niet overal zo en ook wel de reden dat ik al zo lang in dienst ben denk ik.”

Zijn er collega’s met wie je een speciale band of misschien zelfs een vriendschap hebt opgebouwd?

Marinda is natuurlijk de ene helft van een waar SFI-stel, dat heeft ze al verteld, deze vraag gaat dus over een band met andere collega’s. Marinda: “Jazeker, een van mijn beste vriendinnen, Leonie de Zwaan, heb ik aangemoedigd hier ook te komen werken. Ze is wel heel even weggeweest, maar ook weer teruggekomen en we werken nu al zo’n 15 jaar samen. Dan is er Carola Verheij, dat is ook de moeder van een van de vriendinnetjes van mijn dochter, die zie ik ook nog wel buiten het werk en school. En er zijn verder ook nog oud-collega’s waar ik nog steeds vriendinnen mee ben.”